Nieuwe Regels voor Wegwerpbekers en -bakjes met Plastic vanaf 1 januari 2024

Europa heeft duidelijke afspraken gemaakt: we moeten minder wegwerp plastic gebruiken. Het doel is om tegen 2026 een daling van 40 procent te bereiken ten opzichte van 2022. In Nederland belanden jaarlijks zo'n 3 miljard single-use bekers in de prullenbak, wat leidt tot aanzienlijke hoeveelheden afval. Vooral de bekende kartonnen bekers met hun dunne plastic laagje dragen bij aan deze problematiek doordat ze moeilijk te recyclen zijn.

Wat betekent dit voor u als ondernemer?

Vanaf 1 januari 2024 worden single-use plastic producten op locatie verboden en wordt herbruikbaar de nieuwe standaard. Als ondernemer is het nu aan u om een alternatief te vinden voor de single-use (koffie)bekers. Het doel is om vanaf 1 januari 2024 alle wegwerpbekers op kantoor te vervangen door herbruikbare koffiebekers. Het is tijd om over te stappen van wegwerp naar herbruikbaar!

Hoe past u uw aan op de nieuwe wetgeving plastic verpakkingen?Wat u vanaf 1 januari moet aanpassen verschilt per situatie en van uw organisatie. Duidelijk is dat single use plastic verboden is in de meeste gevallen en dat je op zoek moet naar alternatieven.

In uw (bedrijfs-)kantine, wachtruimte of horecagelegenheid kiest u voor herbruikbaar servies, zoals mokken, kopjes, glazen en meer. Zit u bij een sportvereniging? Dan is het misschien een goed idee om al uw leden een drinkfles cadeau te doen, die ze keer op keer kunnen gebruiken. Deze kunnen wij ook voorzien van individuele namen!


 

Uniek en Persoonlijk: Personaliseer uw herbruikbare bekers en drinkflessen!

Alle herbruikbare bekers en drinkflessen uit ons assortiment kunnen voorzien worden van een personalisatie. Met de optie tot personalisatie kunt u uw bedrijfslogo, tekst of een individuele naam toevoegen. Maak uw duurzame keuze net wat persoonlijker. Voor meer informatie over onze producten en personalisatie mogelijkheden kunt u altijd contact met ons opnemen!

Neem contact met ons op

Error 404